11:15 PM

Percutian Idaman

Percutian idaman.
Setiap orang mesti ada percutian idaman yg tersendiri kan..
Begitu juga aku..
Percutian nie..memang dah la diimpikan..
Tapi..rasanya kos untuk percutian nie bukanlah kecil..
Jadi..kena la kumpul duit dr sekarang utk pergi melancong nie..
*Pergi mengerjakan Haji di Mekah tidak termasuk dlm nie sbb ia berada dalam kategorinya tersendiri..Begitu juga umrah dan ziarah..
Ini merupakan antara percutian impian aku..


Okeh..yang pertama Disneyland..Tak kisah la Disneyland kt mana2 pon..Kalau kat M'sia ada..pegi jgk..Mcm best je tgk kt dlm tue..boleh main mcm2..boleh jmpa karektor2 Disney..dan lain-lain laa..Kalau dpt pegi yg kt Orlando, Florida pon ok jgk..Disney World..The largest 'Disneyland'...tue mau 4 ari 4 mlm x abeh pusing..hehee..


Yang seterusnya ialah Paris..tak tau la kenapa rasa nak pegi Paris nie..Maybe sbb jeles kot akak aku penah smpi sini..Jeles beb..jeles..die muda2 dah smpi sana..Jadi..aku pon nk ke sana jgk laa..Nak naik Eiffel Tower nie..nak jalan2 kt sna..tp..currency perit sikit la..huhuu...


Kemudian, percutian idaman seterusnya ialah nak pegi Australia..ada org ckp Australia nie takde mnde pon..tapi..tak kisah laa..nak pegi jgk..nak melawat negara orang..Nak pegi melawat mercu tanda diorg..Opera House..apa la yg ada kat situ yek..


Last but not least, Universal Studios. Nie pon nak pegi jgk..Tempat2 berkonsepkan mcm nie..rasa teruja je nk pegi..Tak kisah jgk la U.S kat mana2 pon..Yg plg dekat yg dok ada..Kat Singapore laa..mungkin satu ari nnt akan smpi la kt sana kot..InsyaAllah..


Actually, banyak lagi tpt2 yg menjadi percutian idaman..Nak senaraikan semua..memang tak muat la page nie..hahaa..Antara tempat lain yg nak pegi..Korea..China..Dubai..U.K..dan mcm2 lagi laa...apa pon..impian tue mesti ada..supaya menjadi pendorong utk direalisasikan..Tak gitu??

p/s: Kalau dpt further study kt oversea pon ok jgk..Belajar sambil berjalan2 di tempat org..*antara matlamat lain..walaupun 1st degree pon tak dpt lg..hehe...


2 comments:

eM-BerG said...

alhamdulillah semua aku dah rasa =P

MohdIzwan said...

emberg: oh tidak...sangat jeles..hahaa..

nnt kalau wa smpi korea...sila bwk jln2 yer...hahaa...