10:59 PM

........

........
Tak tau nk ltak tajuk per...
aku sbnr nya bukanlah jenis org yg suka bercerita kpd semua org..
dlm byk hal..
aku pendam je..
Simpan sorg2..
biar pun bnda tue 'menyakitkan' aku..
xpe laa..
aku sendiri yg tanggung sumer tue..

aku sebenarnya sgt terasa ati..
lepas apa yg kau perkatakan..
sedikit sebyk ati aku terguris..
klu cte kat org..nnt msti org akan cakap..
"alah..bnda kecik pon nk terasa~"
ya...mmg...bnda kecik tue membuatkan aku terasa..
sangat2 terasa...
aku bukanla nk mengungkit..berkira..ataupun apa2..
tp ntah laa..
mungkin sbb kau kenal aku..
dan aku jgk kenal kau..
yg buatkan aku terasa..
kau mungkin x pnah smpi kt sni..
dan kau juga mungkin takkan baca isi kandungan 'cerita' nie..
takpa..aku x mintak pon kau baca..
nie hanyalah luahan idea dan catatan yg ntah apa2 yg keluar di kala nie..
semoga kau bahagia dgn apa yg kau lakukan..
aku doakan kau terus bahagia..
hingga ke akhir hayat...
Sekian.

p/s: masih menunggu elaun yg x kunjung tiba..sedih..
Read More ..
10:20 AM

Sendirian

Blog oh blog..
kesian kt kau kan..
selalu ditinggalkan sendirian...
tinggal keseorangan...sepi..
nak buat mcm mana..
aku bukanlah punya masa
yg hanya utk diluangkan bersama kau..
bak kata en. Mail...
8 jam utk diri sendiri...8 jam utk org lain..dan tidak lupa 8 jam utk Pencipta aku..
Oleh itu..jgnlah dikau bersedih..
kerana sering ditinggalkan..
aku tetap syg kan kau..hahaa...


What a good start for the final semester in UUM..
the lectures are so far so good..
got some assignment to do..
got some presentation to be prepared..
n also not to forget..some discussion with the group members..
after all..
it's a good start...
hopefully that it will remain till the end of the semester..
I'm also busy dancing at PBS...
there are shows for this whole week..
there are event for every night...
next week I'll have the semester break..which also for chinese new year break...


"Learning for the sake of learning"

p/s: Bila la elaun nk masuk nie??huhuuu...
Read More ..
8:46 PM

Kelemahan Diri

Everyone has their own weaknesses..
So do I..
Tiap org pasti ada kelemahan yg tersendiri kan..
yer laa..
mana ada manusia yg perfect kn dlm dunia nie..
Semua punya kelemahan dan kekurangan..
Aku juga tidak terkecuali..
Bukan lah niat utk merendahkan..menidakkan..menafikan segala ketentuan..
tetapi inilah hakikat..
Hakikat yg perlu jua aku tempuh walau apa pon yg berlaku...


Aku akui..
aku bukanlah sorang yg baik sgt pon...
byk gle kelemahan dan kekurangan di sana sini..
tapi..aku cuba..
Aku cuba sedaya upaya utk menjadi yg terbaik utk semua..
Untuk Mama..Abah..Kakak..Adik..
Sanak saudara...rakan taulan..dan semua2 laa..
Ya..bukan senang spt yg diperkatakan..
Ckp senang la kan...
nk buat tue...hanya diri sendiri dan Tuhan Yang Maha Esa je yg tahu..
Aku juga bukan lah sorg yg senang nak express sumting..
means..nak ckp depan2...
kebanyakan masa...aku pendamkan je..
aku diamkan je..
kalau x tahan sgt pon...aku salirkan ke beberapa saluran yg available..
Yg slalu menjadi mangsa...Facebook...Twitter...dan tak ketinggalan blog nie sendiri..
Macam2 la yg akan keluar..
Aku bukan per...kekdg tue..rs x sampai ati nk ckp dpn2..
ye kdg2 org kte..better ckp dpn2...br la gentlemen...
aku bukanlah x gentlemen utk tidak ckp dpn2..
but that's not me..
I can't do that..
Aku juga sgt lemah bila deal dgn perasaan nie..
Aku akui..aku sorg yg sensitif..
klu spe2 yg btol2 knal ngan aku..die tau laa...
klu stakat knal 2-3 taun..mmg blom knal sepenuhnya laa..
and u don't hv any right to judge me..
Emosi juga kdg2 berada di tahap yg sgt tidak stabil..
'mood swing' bleh berlaku bila2 masa sja..
klu skrg nie aku marah...mgkn 5 minit kemudian dh ok..
tp...bergantungla pada keadaan...klu satu2 bnda tue kecik je..kjap je laa..nk wat pe lme2 kan..
Nnt diri sendiri gk yg merana...
Apa2 pun..itu lah aku..
Ini lah diri aku..
Yang mana aku boleh ubah..
aku cuba utk ubah dari masa ke masa..
Aku tau..
aku bukanlah disenangi oleh semua pon..
ada je certain2 yg krg berpuas hati..
nk wat cmner..manusia berbeza2 kan..
itu terserah laa..itu hak masing2..
x boleh nk pertikaikan..
x boleh nk kata apa..
Apa yg aku boleh katakan..
Aku cuba utk melakukan yg terbaik utk semua..
Peace~


p/s: dh nk mula kelas...rasa malas la plak...hurrmmm....
Read More ..
1:31 PM

Takdir Ilahi

Segala apa yg berlaku..
Telah ditentukan-Nya..
Dari sekecil-kecil perkara..
Hinggalah kepada sebesar-besar perkara..
Oleh itu, dgn apa yg berlaku ini..
Kita harus redha..
Redha dengan Qada' dan Qadar..
Yang telah dimeterai di Luh Mahfuz..
Semoga dgn apa yg berlaku..
Terdapat hikmah yg terselindung di sebaliknya..
Bersyukurlah dgn kurniaan Ilahi..
Semoga hidup beroleh keberkatan..

"Ya Allah..Kau peliharalah aku..Kau jauhilah aku dari kekufuran..Kau jadikanlah aku insan yang bersyukur."

p/s: Semester baru sudah semakin hampir...bersediakah??

Read More ..
8:58 PM

Harapan

Dengan bermula nya tahun 2011..
telah bermula sesuatu yg baru bg aku..
Aku harap..
Apa yg bakal aku lalui nnt..
Akan diberkati dan dirahmati oleh Allah s.w.t..
Semoga apa yg aku usahakan..
Akan memberikan sesuatu hasil..
dan ia bukanlah sesuatu yg sia-sia..
InsyaAllah...


p/s: Semakin berdebar2 menanti saat itu...

Read More ..
3:08 PM

New Year

The very first post in the new year..
The new year has started..
It starts today...01.01.2011..
So..it means..
A year has just passed..
The memories of previous year will just be memories...
Anyway..
Nothing much to be expected for the following days..
I just hope that everything will be fine..
Everyone can live peacefully..(impossible..haha..)
Till we meet again...


Happy New Year..

p/s: keep counting everyday till it comes to 'the day'....

Read More ..