8:46 PM

Kelemahan Diri

Everyone has their own weaknesses..
So do I..
Tiap org pasti ada kelemahan yg tersendiri kan..
yer laa..
mana ada manusia yg perfect kn dlm dunia nie..
Semua punya kelemahan dan kekurangan..
Aku juga tidak terkecuali..
Bukan lah niat utk merendahkan..menidakkan..menafikan segala ketentuan..
tetapi inilah hakikat..
Hakikat yg perlu jua aku tempuh walau apa pon yg berlaku...


Aku akui..
aku bukanlah sorang yg baik sgt pon...
byk gle kelemahan dan kekurangan di sana sini..
tapi..aku cuba..
Aku cuba sedaya upaya utk menjadi yg terbaik utk semua..
Untuk Mama..Abah..Kakak..Adik..
Sanak saudara...rakan taulan..dan semua2 laa..
Ya..bukan senang spt yg diperkatakan..
Ckp senang la kan...
nk buat tue...hanya diri sendiri dan Tuhan Yang Maha Esa je yg tahu..
Aku juga bukan lah sorg yg senang nak express sumting..
means..nak ckp depan2...
kebanyakan masa...aku pendamkan je..
aku diamkan je..
kalau x tahan sgt pon...aku salirkan ke beberapa saluran yg available..
Yg slalu menjadi mangsa...Facebook...Twitter...dan tak ketinggalan blog nie sendiri..
Macam2 la yg akan keluar..
Aku bukan per...kekdg tue..rs x sampai ati nk ckp dpn2..
ye kdg2 org kte..better ckp dpn2...br la gentlemen...
aku bukanlah x gentlemen utk tidak ckp dpn2..
but that's not me..
I can't do that..
Aku juga sgt lemah bila deal dgn perasaan nie..
Aku akui..aku sorg yg sensitif..
klu spe2 yg btol2 knal ngan aku..die tau laa...
klu stakat knal 2-3 taun..mmg blom knal sepenuhnya laa..
and u don't hv any right to judge me..
Emosi juga kdg2 berada di tahap yg sgt tidak stabil..
'mood swing' bleh berlaku bila2 masa sja..
klu skrg nie aku marah...mgkn 5 minit kemudian dh ok..
tp...bergantungla pada keadaan...klu satu2 bnda tue kecik je..kjap je laa..nk wat pe lme2 kan..
Nnt diri sendiri gk yg merana...
Apa2 pun..itu lah aku..
Ini lah diri aku..
Yang mana aku boleh ubah..
aku cuba utk ubah dari masa ke masa..
Aku tau..
aku bukanlah disenangi oleh semua pon..
ada je certain2 yg krg berpuas hati..
nk wat cmner..manusia berbeza2 kan..
itu terserah laa..itu hak masing2..
x boleh nk pertikaikan..
x boleh nk kata apa..
Apa yg aku boleh katakan..
Aku cuba utk melakukan yg terbaik utk semua..
Peace~


p/s: dh nk mula kelas...rasa malas la plak...hurrmmm....

2 comments:

anith said...

kl ade org yang xleh terima ank,
xyah runsing!

tu bukan KAWAN!
tu HAIWAN!


sorie terkasar! haha

MohdIzwan said...

Anith: uisshh..jgn ckp cmtue..
not everybody can accept us..
that's the reality...
we can't serve everyone...
we can't treat everybody equally..
so..it's normal laa...
hehee... :)