2:00 PM

Jelajah Siri I

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Sudah lama tidak menulis.
Sudah berhabuk bersawang pon kat sini..*uhuk2!!
Actually, semenjak bergelar 'penganggur kehormat' nie..
banyak la jugak masa yg terluang..
Tak tau nak isi dgn apa..
Ladang anggur kt belakang rumah tue dah habis disiram, dibaja..
Hanya menanti hasilnya sahaja yg tidak tahu bila..
Oleh itu,
Dgn masa yg ada nie, ku mengambil kesempatan
Bukan ambil kesempatan kt org..no no no..
Ambil kesempatan utk berjalan2 melihat keindahan alam ciptaan Tuhan Yang Maha Kuasa.


Orite..
Untuk Jelajah Siri I nie,
Destinasi pilihan adalah Kuala Lumpur.
Dalam taun nie, ntah berapa kali ntah dah pegi KL nie.
Yer la..sbnrnya sng kalau kat KL nie.
Public transport is very efficient..
Ini antara beberapa aktiviti yg dijalankan ketika berada di Kota Metropolitan..


Ini adalah destinasi pertama yg dituju..setelah tiba di KL sentral..sapa boleh teka kat mana nie? Nie la kat Stesen Putra Universiti..waktu nie tgh tggu Aizat dtg ambik sebelum gerak ke rumah kakaknya di PJ..
Pada sebelah malamnya, pegi open house di rumah saudara Hadziq (mmbe soksek)..maaf tiada gambar..Jmpa ramai la jugak kwn2..Ada Aman, Boolat, Bean, Faiz hamit, aiman berg, cholo, mirul putra, pali, mat peng, bezek, ezat.
Lepas mkn2, diorg men futsal. Aku tgk je..2 jam maen..mlm nie tidur umah mat peng kt kerinchi..

Agenda hari kedua, mat peng anta ke KL Sentral. Arini nak ke open house GCP di Nilai. First time nak jengah ke ofis GCP setelah setahun lebih menjadi dealer. Naik erl ke Salak Tinggi dan A.awit (rakan dealer) ambik di sana dan terus ke ofis. Ramai jugak dealer ada kt sana. Hanya boleh cam muka tapi x igt nama. Maklum laa, hanya kenal di alam maya..


Ini antara menu istimewa pada open house tersebut. Kambing golek. Memang terbaiklah.. Lepas open house, bergerak ke Putrajaya.

Malamnya pula, gigih la gerak ke KLIA. Gerak dlm pukul 7 mcm tue..Pegi dgn IeraLee..Pergi KLIA bertujuan menghantar seorang sahabat yg akan pulang ke Korea. Pabila tiba di sana, dimaklumkan bahawa beliau ketinggalan flight..Adusss..


Inilah beliau yg dimaksudkan. Orang panggil beliau M. Masih mampu tersenyum, tapi dalam hati tiada siapa yg tahu.. =P
Tidak mengapalah. Apa2 pun, ketika post ini ditulis, beliau sudah pon selamat berada di Korea.

Agenda hari terakhir, lepak2 dan jalan2 di Mid Valley. Tgh ari, sempat la merasa makanan Korea yg memang tak pernah makan pon sebelum nie..


Nie nama dia Beef Bulgogi..Ambik set, dpt lah nasik tue dan juga sayur2an beserta dgn sup. Bagi aku yg tak pernah makan makanan Korea nie, food nie ok je. It's 'makanable'..hahaa...

Nie plak nama dia bibimbap. Signature makanan Korea katanya. Dlm mangkok tue, ada nasik kt bwh dia. Nak makan dia, letak sos n gaul2 semua bnda dlm tue. Then, makan smpi habis.

Dalam pukul 1.00, gerak ke KL Sentral. Settle semua2 benda, gerak ke Pudu Sentral. Bas bergerak dr Pudu jam 3.30 ptg. Tiba di Parit Buntar sekitar jam 8.00 mlm..

Tamatlah sudah Jelajah Siri I.


p/s: Looking forward for another 'Jelajah' in the future..InsyaAllah..


0 comments: